torsdag den 13. december 2007

Perlesyning

I dag blev der lavet en tråd på www.thescrapcat.forumup.dk om, hvorvidt de forskellige også havde andre hobbies. I den forbindelse nævnede jeg syning med grønlandske perler, som jeg i perioder får meget tid til at gå med. Her er et par af mine "værker". De to store nisser har min bedstemor (mors mor), og jeg syet sammen. I det hele taget har vi syet rigtigt mange ting i perler sammen. Det var så hyggeligt at sidde og snakke imens. Jeg kom rigtigt tit forbi efter skole, og så syede vi sammen, eller spillede brætspil. Ih hvor jeg elsker gammeldags brætspil. Nå, men tilbage til nisserne. Nissedrengen og pigen har jeg syet helt selv. De var en gave til min bedstemor (stedfars mor). Men efter hendes død, er de kommet hjem til mig. Dugen nisserne står på, kan jeg faktisk ikke huske, om det er mig eller bedstemor, der har syet. Som nævnt tidligere så elsker jeg starinlys både sommer og vinter. Men jeg har et par lys i mit hjem her til jul, som ikke må brændes af. Et af dem er den skål grød, som står foran nisserne:-)

Og så lige et par svar på nogle spørgsmål, som folk har skrevet i kommentarer:

Ja, syningerne på LO'et fra i går er lavet med min stitchtemplate. Den er genial. Men Betina, jeg så, at du købte stempeludgaven, og mener da, at den kan lave samme syninger.

Ja, vi skrev skam dagbog om Tiske (børnehaven har foresten også Taske). Det var sjovt at læse, hvad han havde lavet hos de forskellige. Som en ekstra lille bonus, skal hvert barn til næste dag have en leg eller noget andet med, det står så også i bogen. Da Benjamin er syg, måtte bedstemor køre Tiske i børnehave, og de har lovet først at læse Tiskes løjer op, når Benjamin dukker op igen tirsdag (han har, mens jeg er på barsel, altid fri mandag og fredag).

Jeg har nået ca. halvdelen af min blogrundfart i dag, så det går da fremad:-)

Håber I har lyst til at læse med igen i morgen
Ragna

7 kommentarer:

Anne Bente sagde ...

åhhh, hvor er de dog flotte, det må være et utroligt stort arbjde :)

Jette/Thanni sagde ...

Det er nogen flotte perlenisser, og nogen dejlige minder du har om din bedstemor :)
Jeg begyndte osse for mange år siden på perlesyning, men DET ku' slet ikke fange mig, så perler og div blev hurtigt foræret væk ;)

Anne sagde ...

Hvor er de bare søde!! Jeg har også 10.000 perler liggende de har dog mest været brugt til smykker :-)

Anne sagde ...

Hvor er de bare søde!! Jeg har også 10.000 perler liggende de har dog mest været brugt til smykker :-)

Anne sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Betina Olesen sagde ...

ajjjj hvor sjovt, det har jeg også engang haft som den helt store hobby, faktisk har jeg lavet den flacon du viser på billedet, 2 gange endda..bare i blå og hvid....fra Stenboden ikke....

Det havde jeg rent glemt at have lavet, hvor hyggeligt at blive mindet om he he he...

Hygge fra Betina

Anne Thormose sagde ...

Hvor er det nogle flotte nisser, du har fået lavet. Jeg prøvede også perlesyning en gang, men det blev desværre ikke til mere end en enkelt klokke.