onsdag den 5. december 2007

Sprældemand

Dagens julepynt er en sprældemand, som min bedstefar (mors stedfar) gav mig i julen 1980. Den er mit første minde om julen, og da årstallet 1980 er trykt på dens ene fod, og jeg er født i 1979, så kan man jo sådan set godt sige, at den ALTID har været der. Snoretrækket på bagsiden vidner om, at den er blevet trukket i rigtigt mange gange. For der er flere knuder på efterhånden. Men jeg tror faktisk det er den originale snor. Malingen på skæget er også noget slidt, men jeg husker også, hvordan nissefar også skulle have et godnatkys hele december:-) Den figur betyder bare hygge for mig, og i nærheden af den, føles det somom, at jeg stadigvæk kan lugte alle lugtene fra min barndoms jul.

Med hensyn til nisserne og julegrøden, ja så endte den alligevel på loftet. Benjamin kunne godt se det fornuftige i, at der var koldt på loftet, og varmt ved højtaleren. " Det er sådan lidt ligesom når vi putter medisterpøse i køleskabet, så jeg kan få det med i børnehave" sagde han. Da jeg var kommet med en forklaring, som jeg forsøgte at få til at lyde overbevisende.

Men det bedste af det hele var, at lidt over 2 i nat kaldte Benjamin på mig: "Mor kan du høre nisserne? Det siger sådan klip klap lisom træsko, kan du ikke høre det?" Glemt var min irritation over at skulle ud af den varme seng (troede jo bare han ville have dynen puttet om sig efter et toiletbesøg), så var det jo alligevel alt bøvlet værd, og min søforklaring havde måske alligevel ikke været så dårlig:-)

Dagens advarsel: Jeg tager til scrap i Holstebro i morgen aften, så mit countdown indlæg kommer enten meget tidligt i morgen eller ligefør lukketid:-)

Vi ses
Julehilsner
Ragna

6 kommentarer:

Jette/Thanni sagde ...

Hvor godt at du fik brygget en forklaring sammen som blev taget for gode varer..det er skønt så længe de tror på nisserne :)

angely sagde ...

Tak for advarslen :) Men jeg skal i alt fald nok følge med. Rigtig god aften i Holstebro - er det noget i har hver uge eller hvordan?
Godt, at i sammen fandt en fornuftig løsning på grødaffæren.
Hvor er det hyggeligt med julepynten og hvor føles 1979 pludselig så langt væk ikke...

Godnat fra Heidi

Jette / ma11edina sagde ...

Endnu en sjov og dejlig historie! Altså den nisse...sådan én kan jeg også huske mine forældre havde til min lillebror!!!! Sjovt at se den igen....Vi ses jo i morgen i Holstebro til en gang snak - og scrap ;-)

Betina Olesen sagde ...

Hvor er den bare sød, hvor fedt/sjovt/hyggeligt at den er lige så gammel som dig...

Kunne man ikke skifte de snore, så drengene også kunne få samme glæde ved den som du har haft ;-)

Hygge fra Betina

Stine66 sagde ...

Dejligt at følge med på din BLOG. Og ja når det var forklaringen på at han kaldte, så smelter ens hjerte og glemt er al irrirtation. God jul til dig og TAK fordi du vil dele dine historier.
M.v.h. Stine66

charlotte sagde ...

Hyggeligt indlæg, Ragna. Og sikke en sød afslutning på grød-historien. :-)
Den sprællemand er da bare herlig. Og sødt, at den er blevet slidt af mange, mange godnatkys. :-)

God dag til dig.